Voorbeelden

Bekijk ook de ervaringen van Eigen Kring | Coaches | Professionals

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Het zit Bram niet mee. Door schulden moet hij zijn woonschip verkopen. Als daarna zijn relatie strandt en hij werkloos wordt, gaat het verder bergafwaarts. Bram krijgt psychische problemen, belandt in de bijstand en loopt vast. Met hulp van een coach van Eigen Plan krijgt hij zijn leven weer op de rit.

Lees meer over deze ervaring

Een Eigen Plan-traject voor Justin en Melle

Een medewerker van een wijkteam heeft contact gezocht met Eigen Plan. Het wijkteam is betrokken geraakt bij Justin van vijf en zijn vader. Justins moeder is onlangs geheel onverwacht overleden en zijn vader heeft een probleem met alcohol.

Lees verder Klik hier om het plan te bekijken

Wanneer het netwerk het zelf oppakt

Een medewerker van het Jeugdteam heeft een traject aangemeld. Het gaat hierbij om Silke, moeder van een tweeling van 1 jaar en drie maanden en een oudere dochter van 4 jaar. Silke en haar man Koen zijn overbelast en er is zorg over het welzijn van de kinderen.

Lees meer over deze ervaring

Familiegroepsplan

Het familiegroepsplan is een belangrijk instrument in de Jeugdwet. Daarin is vastgelegd dat ouders/gezinnen de mogelijkheid krijgen een familiegroepsplan op te stellen, samen met familie, vrienden en anderen uit de sociale omgeving van de jongere.

Bekijk de film